Ahşap Mobilyaları Nasıl Kaplayabilirim?

ahşap masa modelleri

Ahşap Mobilyaları Nasıl Kaplayabilirim?

 

 

Yüklü miktarda paralar verilip alınan mobilyalar bazı nedenlerden dolayı bir süre sonra değiştirilmek istenebilir. Bunun nedeni; mobilyaların eskimesi, evin dekorasyonunun değiştirilmesi ile ortaya çıkan uyumsuzluklar, lekelenmeler, yırtılmalar, yıpranmalar olabilir. Çok yeni bir mobilyanın üzerine şarap lekesi gibi, çıkması zor lekeler işlediğinde birçok mobilya sahibi değiştirmekten başka çare bulamaz.

Kısa sürede yıpranabilen mobilyaları, sıklıkla değiştirip yenilerini almak, maddi olarak kullanıcıları bir hayli zorlayabiliyor. Bu açıdan bakıldığında mobilyaları yeniden kaplamak oldukça etkili bir çözüm. Üstelik kaplama yöntemini kullanan bir mobilya sahibi, uygun fiyat ile ikinci el bir mobilya alarak harika sonuçlar elde edebilir.

İlginizi Çekebilir :  Ahşap bahçe ürünleri

ahşap masa modelleri

Hangi Mobilyalar Kaplanabilir?

Aslına bakarsanız, ev ya da iş yerlerinde kullanılan bir çok mobilya yeniden kaplanmaya uygundur. Sandalye, tabure, yastık, koltuk minderi, koltuk ya da çekyatlar en çok kaplama ihtiyacı duyulan mobilyalardır. Az bir malzeme ve düşük maliyet ile bu mobilyaların tümü kolaylıkla kaplanarak yeni bir görünüm kazandırılabilir.

Mobilyaları kaplamak için gerekli malzemeler; zımba tabancası, çivi, çekiç, köpük ya da sünger, kumaş, streç ve dikiş malzemeleri (iğne, iplik makas vs.), hepsi bu kadar. Siz de bu malzemeleri uygun fiyat ile temin ederek yepyeni mobilyalara sahip olabilirsiniz.

Mobilya Kaplama Nasıl Yapılır?

İlk kez mobilya kaplama deneyecek olan kişinin mutlaka kaplanması daha kolay olan mobilyalar ile başlaması gerekir. Örneğin, tabure ya da sandalye bu iş için oldukça uygundur. Sandalyeleri kaplarken, var olan kumaşı çıkarmadan üzerinden kaplamak genellikle daha kolay bir uygulamadır. Kaplama işlemine başlanmadan önce mutlaka kaplanacak mobilyanın ölçüleri alınarak bir şablon hazırlanmalıdır ve bu şablon üzerinden kaplama kumaşı kesilmelidir. Eğer kaplanacak mobilyanın süngeri de yıpranmış durumdaysa yenisi ile değiştirilebilir. Kaplama için tüm malzemeler hazır duruma getirildikten sonra mobilyanın sünger bölümünün üzerine, kumaş potluk yapmayacak şekilde sarılarak zımbalama işlemi yapılarak, kaplama işlemi tamamlanır.

Koltuk ve kanepelerin kaplanması, diğer mobilyalara göre bir tık daha zordur. Bu nedenle, mobilya üzerinde bulunan kumaşın çıkarılarak şablon şeklinde kullanılması, işi büyük ölçüde kolaylaştırır. Şablon üzerinden kesilen yeni kumaş (potluk olmaması için döşeme kumaşı kullanılmalıdır), değiştirilen sünger ya da köpük malzemenin üzerine dikkatli ve sıkı şekilde sarılır. Ardından çivi çakarak ya da zımba tabancası ile sabitlenir. Minderli olan koltukların kaplanmasında, minderlerin kaplanışı da büyük önem taşır. Yastıkların aynı büyüklükte olması ve aynı sıkılıkta kaplanması, aralarında boşluk meydana gelmemesi için oldukça önemlidir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button