Ahşap ev yaptırmak isteyen insanların ilk olarak yaptırma istekleri, görüntüsünün güzelliği, doğal oluşu ve huzur vermesidir. Doğal ve fiziksel avantajlarından ötürü, beton yapılara göre daha çok tercih edilen ahşap evler günümüz şartlarında şehir yaşantısından etkilenen birçok insanın tercih ettiği yapı birimleridir.
Ahşap evler, sağlığa yararlı olduğundan ötürü tercih edilmektedir. Nefes alanı oluşturması sayesinde ve doğal hava Sirkülasyonu sağlayıp yüksek miktarda oksijen sağlamaktadır. Ahşap insan sağlığına zararlı olan kimyasalları, zararlı olan gazları, bakterileri ve nemi emip, havaya yayılmayı engeller.
Ahşap evler; organik malzemeden üretildiği için doğanın ve toprağın canlı yapısına uyum sağlayıp var olmayı başarmış olan ev modellerinin zirvesinde yer almaktadır.
ilginizi çekebilir : ahşap kamelya çeşitleri
Ahşap Evler Verdiği Yüksek Enerji Verimliliği Sayesinde Yalıtım Kolaylığı Sağlar; Ahşap ve kütük evler yapısı itibariyle beton, çelik ve alüminyumdan daha iyi ısı ve ses İzolasyonu sağlamaktadır. Ahşap ev, kütük ve bungalov evler, yaz vakitlerinde serin, kış aylarında ise sıcak ortam oluşturup, konforlu bir yaşam alanı sağlamaktadır.
Ahşap Evler Uzun Bir Ömre Sahiptir; Ahşap evler beton yapılara göre daha uzun bir ömre sahiptir. Daha az bakım gerektirir. Dünyanın birçok noktasında binlerce yıl önce yapılmış ahşap evlerin günümüzde hala ayakta kalabildiğini görüyoruz. İklim ve doğa koşullarına uygun şekilde yapılan ahşap evler, ahşap malzemeden inşa edilirse oldukça uzun ömürlü olur.
Ahşap Yapılar Doğal Afetlere Karşı Dayanıklıdır; Ahşaplar esnek yapıları itibariyle sel, deprem, gibi birçok doğal afete karşı en çok direnç sağlayan ve en sağlam yapılardandır. Deprem bölgelerinin birçoğunda kütük ve ahşap evler tercih edilmektedir.
Ahşap Evler Hızlı Bir Şekilde İnşa Edilebilir; Ahşap evleri inşa etmek oldukça kısa sürer. Önceleri kesilen, iskeletleri hazırlanan tasarımlarla ahşap ev projelerinin üretimi oldukça hızlı bir biçimde gerçekleştirilebilir. Ev yapımında hava şartlarının etkisi de oldukça önem arz eder. Lakin ahşap yapılarda evlerin bütün üniteleri fabrika da hazırlanır ve sahada birleştirme ve montajlama işlemleri yapılır ve böylelikle en zorlu hava şartlarında bile çalışma olanağı sağlayabilir. Ahşap ev malzemelerinin soğuk havalarda dışarıda uzun süre bekletilmemesi gerekir. İnşaat çalışmalarına ara verildiği takdir de ahşapların kapalı ortamda koruma altına alınması gerekir. Ayrıca ara sıra ahşaplar havalandırılmalıdır.
ilginizi çekebilir : kütük ev fiyatları
Ahşaplar Doğa Dostudur ve Yenilenebilir!
Tüm bunların dışında ahşap, kütük ve bungalov evler ortama olumlu ve pozitif bir enerji verir ve ortamın keyifli bir hal almasını sağlar. Doğal bir yapıya sahip olan ahşap evler kimyasal madde içermediği için oldukça sağlıklıdır. Nefes alışverişine uygun bir yapıya sahip olmasından ötürü yüksek miktarda oksijen dolanımı yapılmasına olanak sağlar. Yalıtkan özellikleriyle güçlü elektrik akımlarına karşı dirençli ve bu nedenden dolayı çelik ve betonarme yapılarda meydana gelen elektromanyetik enerjiler ahşap yapılarda oluşmamaktadır. Ahşap yapılar insan sağlığını tehdit eden gazları ve bakterileri beton yapılara nazaran emer ve yayılımını engeller.
ilginizi çekebilir : kamelya modelleri
Nem insanlara her ne kadar faydalı ve gerekli olsa dahi, bunun fazlası insan sağlığına ve eşyalara zarar vermektedir. Ahşaplar yapısı itibariyle nemin filtrelenmesini sağlar. Doğal ve çevreye yararlı olan bir materyal olan ahşap yapılar. Kolayca yenilenebilmektedir. Yapısı ve dokusal özellikleri itibariyle diğer yapı malzemeleriyle kıyaslanmayacak bir ısı yalıtımına sahiptir. Betondan 15 kat çelikten 500 ve alüminyumdan 1700 kat daha yüksek ısı İzolasyonu sağlar.
daha fazlası için : https://www.gunsoy.com.tr/